بررسی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات چهارسر زانو در وضعیتهای مختلف چرخشی ران در زنجیره بسته حرکتی در زنان سالم - محمد محسن روستایی; ندا بابادی; عباس رحیمی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف با توجه به نقش مهم عضله واستوس مایل داخلی در عملکرد مفصل پاتلوفمورال و لزوم طراحی ورزش های اختصاصی برای آن، هدف از این مطالعه بررسی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات چهارسر زانو در وضعیتهای مختلف چرخشی ران در زنجیره بسته حرکتی در زنان جوان سالم است. مواد و روش ها این مطالعه شبه تجربی با نمونه گیری غیر تصادفی ساده در دسترس بر روی 35 زن جوان سالم صورت گرفت. ثبت فعالیت الکترومیوگرافی با الکترودهای سطحی از عضلات رکتوس فموریس، واستوس مایل داخلی و واستوس خارجی در زاویه های 15 و 30 و 45 درجه چرخش خارجی و داخلی و زاویه نوترال هیپ در حالت ایستاده روی پنجه های پا صورت گرفت. داده های نرمالایز شده در نرم افزار اکسل تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نتایج تحلیل واریانس اندازه های مکرر نشان دادکه بین فعالیت عضلات در زاویه های 15 درجه چرخش خارجی (039/0 p=) ، زاویه نوترال هیپ (003/0 p=) ، 15 درجه چرخش داخلی (003/0 p=) و انتهای چرخش داخلی (015/0 p=)  اختلاف معنادار وجود داشت. مقایسه زوجی دو به دوی فعالیت عضلات به روش بونفرونی نشان داد فعالیت عضله واستوس خارجی در زاویه 15 درجه چرخش خارجی (047/0 p=)، زاویه نوترال (004/0 p=) ، 15 درجه چرخش داخلی (002/0 p=) و 45 درجه چرخش داخلی (016/0 p=) از عضله رکتوس فموریس به طور معناداری بیشتر بود. سایر مقایسه های دو به دوی فعالیت عضلات واستوس مایل داخلی با واستوس خارجی و نیز واستوس مایل داخلی با رکتوس فموریس معنادار نبود. نتیجه گیری بر اساس نتایج این مطالعه، میانگین فعالیت عضله واستوس خارجی در همه زوایا بالاتر بود و وضعیت مورد مطالعه در این پژوهش موجب افزایش فعالیت عضله واستوس مایل داخلی به عنوان ثبات دهنده داینامیک داخلی پاتلا نسبت به عضله واستوس خارجی نشد.