Aktywizacja seniorów w ramach programu Senior+ (na przykładzie Domu Seniora+ w Jarosławiu) - Izabela Sas (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2019)
Celem artykułu jest prezentacja programu Senior+, który umożliwia rozwój i wzmocnienie aktywności u osób starszych, na przykładzie działalności Domu Seniora+ w Jarosławiu. W artykule autorka skoncentrowała uwagę na założeniach programu. Obecnie kładzie się duży nacisk na zachowanie sprawności intelektualnej, psychicznej i fizycznej seniora, m.in. aby zapobiec wykluczeniu społecznemu. Dlatego też, interesujące dla czytelnika mogą okazać się przedstawione formy aktywnego spędzania czasu przez uczestników programu, a także ich opinie na temat uczestnictwa w programie Senior+.