Визначення потенціалу навчального предмета "Фізична культура" в контексті формування соціального здоров'я учнів основної школи - В'ячеслав Іванович Бабич (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Стаття присвячена актуальним питанням формування соціального здоров'я сучасних підлітків. Важливе місце відведено пошуку методів виховання соціально здорових учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Основне завдання статті - розкриття можливостей навчального предмета "Фізична культура" щодо формування соціального здоров'я учнів підліткового віку. Особливу увагу приділено викладенню авторського бачення стосовно значущості окремих розділів навчальної програми з фізичної культури (зокрема гімнастики, спортивних ігор та ін.) у контексті формування соціального здоров'я підлітків. Запропоновано окремі аспекти вдосконалення системи оцінювання з фізичного виховання учнів, віднесених до спеціальної медичної групи, щодо підвищення рівня їхнього соціального й фізичного здоров'я. Внесено пропозиції стосовно корекції професійної підготовки студентів фізичного виховання у ВНЗ з орієнтацією на використання кращого зарубіжного досвіду, зі спрямованістю на формування соцільного здоров'я школярів.