ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТАРШОКЛАСНИКІВ ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ГЕОГРАФІЇ ТА ОСНОВ ЕКОНОМІКИ - Н. В. Овсюк (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2011)
Стаття присвячена проблемі формування компетентності учнів старшої школи в процесі навчання географії та основ економіки. Розкрито сутність і структуру поняття "компетентність». Доведено, що реалізація компетентності старшокласників виявляється у застосуванні знань-трансформацій і знань-синтезу, які формують природничонаукову й суспільствознавчу картини світу.