Стандарти доброчесності та незалежності в акредитованій безперервній освіті - R.V. Marushko (Group of Companies Med Expert, LLC, 2020)
Висвітлено повідомлення про створення нових «Стандартів доброчесності та незалежності в акредитованій безперервній освіті» Акредитаційною радою безперервної медичної освіти (Accreditation Council for Continuing Medical Education, ACCME, USA). Ці стандарти еволюціонували зі «Стандартів комерційної підтримки: стандартів забезпечення незалежності діяльності безперервної медичної освіти», уперше прийнятих у 1992 р. та оновлених у 2004 р. Метою перегляду було впорядкувати, уточнити та модернізувати стандарти для забезпечення їх постійної актуальності та ефективності в мінливих умовах охорони здоров'я. Стандарти розраховані для виконання провайдерами, акредитованими АССМЕ. Стандарти призначені: гарантувати, що акредитована безперервна освіта відповідає потребам пацієнтів та громадськості; надавати медичним працівникам лише точні, зважені, науково-обґрунтовані рекомендації; запевнити медичних працівників та колективи, що вони можуть довіряти акредитованій безперервній освіті, яка допомагає їм у забезпеченні безпечної, ефективної, економічно вигідної, співчутливої допомоги, яка базується на передовому досвіді та науково-обґрунтованих доказах; cтворити чітке, нездоланне розділення між акредитованою системою безперервної освіти та компаніями медичної промисловості. Ця інформація наведена для ознайомлення медичного співтовариства України і становить інтерес для всіх, хто безпосередньо задіяний у наданні безперервної медичної освіти медичним фахівцям у рамках безперервного професійного розвитку, особливо акредитаційним органам.