اثر یک دوره برنامه تمرینی اجرایی ویژه بر اختلالات گام برداری بیماران مبتلا به پارکینسون - مهدی ضامنی مطلق; مریم نزاکت الحسینی; حمید صالحی; احمد چیت ساز (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه و اهداف اختلالات گام برداری از علل مهم افتادن و آسیب دیدگی ها در بیماران مبتلا به پارکینسون محسوب میشوند از این رو هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرینات اجرایی ویژه  بر اختلالات گام برداری بیماران مبتلا به پارکینسون  می باشد. مواد و روشها تحقیق از نوع نیمه تجربی و طرح تحقیق به صورت پیش آزمون- پس آزمون به همراه گروه کنترل اجرا گردید.  14 بیمار پارکینسونی مبتلا به انجماد راه رفتن (مرحله 2 - 5 مقیاس هوهن و یاهر ) به طور در دسترس انتخاب و  به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (5 مرد و 2 زن) و تجربی ( 4 مرد و 3 زن) با میانگین سنی 92/10 ±21/60  تقسیم شدند. گروه تجربی علاوه بر درمان های دارویی در 8 هفته تمرینات اجرایی ویژه شرکت کردند. در حالی که گروه شاهد در این مدت فقط درمان دارویی دریافت کردند. اختلالات گام برداری توسط پرسشنامه انجماد راه رفتن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش آماری تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها نتایج نشان داد که اثر یک دوره تمرینات اجرایی بر میانگین کاهش امتیازات انجماد راه رفتن در گروه تجربی در مقایسه با کنترل معنی دار بوده است (05/0≥P). نتیجه‌گیری تمرینات اجرایی ویژه می تواند به عنوان یک روش مداخله ای در بهبود اختلالات گام برداری بیماران مبتلا به پارکینسون  استفاده شود