Вплив засобів силової спрямованості на розвиток швидкісних можливостей бігунів на короткі дистанції - Михайло Степанович Мороз; Тетяна Іванівна Суворова; Євгенія Григорівна Сахарук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито методичні підходи до вдосконалення швидкісно-силових якостей спортсменів, виявлено ефективність і раціональність застосування різних тренувальних засобів та методів швидкісно-силового характеру в підготовці бігунів-спринтерів. У плануванні тренувальних занять тренерам слід відводити більше загального часу (50-75 %) на виконання вправ силової та швидкісно-силової спрямованості і лише 25 % - на бігову підготовку. При цьому слід враховувати рівень фізичної підготовленості і стан організму спортсмена.Розвиток швидкісної сили буде тим ефективніший, чим більше буде виконано в тренуванні швидкісного навантаження і менше тривалої роботи з невисокою швидкістю рухів.