بازنمایی گونه‌های تعامل آموزشی در برنامة درسی دانشگاهی و تعیین گونة غالب آن از دیدگاه دانشجویان - احمد ملکی پور (Organization for Researching and Composing University Textbooks in the Humanities SAMT, 2021)
هدف پژوهش حاضر بازنمایی گونه‌های تعامل آموزشی در برنامة درسی دانشگاهی و تعیین گونة غالب آن از دیدگاه دانشجویان است. روش این تحقیق آمیخته (کیفی و کمّی) است، که در بخش کیفی از روش پدیدارنگاری و در بخش کمّی از روش توصیفی - پیمایشی استفاده شده است. مشارکت‌کنندگان در بخش کیفی پانزده نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران بودند که به صورت نمونه‌گیری هدفمند تا رسیدن به مرحلة اشباع نظری مصاحبة نیمه‌سازمان‌یافته با آنان صورت گرفت. در بخش کمّی نیز جامعة آماری شامل همة دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی سال 1398 بود، که حجم نمونه با استفاده از روش در دسترس183 نفر تعیین شد. ابزار در بخش کمّی پرسش‌نامة محقق‌ساخته بر مبنای مقوله‌های استخراج شده در بخش کیفی پژوهش بود. به منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در بخش کیفی از روش پژوهش پدیدارشناسی توصیفی کلایزی برای جمع‌آوری داده‌ها و نیز در بخش کمّی نیز از آزمون کلموگروف اسمیرنف و تی تک نمونه‌ای استفاده شد. نتایج بخش کیفی بیانگر استخراج شش‌گونة تعامل در برنامة درسی شامل: تعامل از گونة استاد - استاد، استاد - دانشجو، استاد - محتوا، دانشجو - دانشجو، دانشجو - محتوا و محتوا - محتوا بود. همچنین یافته‌ها در بخش کمّی نشان داد که از دیدگاه دانشجویان وضعیت‌گونة تعامل استاد - استاد، استاد - دانشجو، و دانشجو - دانشجو پایین است، ولی گونة تعامل استاد - محتوا، دانشجو - محتوا و محتوا - محتوا در وضعیتی بالاتر از حد متوسط قرار دارد.