بررسی آگاهی و نگرش و عملکرد ماماها در رابطه با کدهای اخلاق حرفه ای در زایشگاه بیمارستان‌های آموزشی مشهد سال 1393 - صدیقه یوسف زاده; معصومه کردی; سیدرضا مظلوم; فاطمه تارا (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه: رعایت موازین اخلاقی در ارائهمراقبت، یکیازاهدافاساسیسیستم‌های ارائهخدماتسلامتدر دنیا است. از آنجایی که ماماها وظیفه مراقبت از سلامت زنان را به عهده دارند، توجه به مبانی اخلاقی در این حرفه ضروری به نظر می‌رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد ماماهایشاغل در زایشگاهبیمارستان‌های آموزشی مشهد انجام شد. روش کار: این مطالعهتوصیفیدر سال1393 بر روی 68 نفر ازماماهای شاغل در زایشگاه بیمارستان‌هایآموزشیوابسته به دانشگاهعلومپزشکیمشهد با اشتغال حداقل یک سال در زایشگاه انجام شد. ابزارگردآوریداده‌ها، پرسشنامه‌های مشخصات فردی، تعیین آگاهی و چک لیست ثبت نگرش و عملکرد ماماها در ارتباط با رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون‌های آماری توصیفی، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در مطالعه حاضر در رابطه با آگاهی نسبت به کدهای اخلاق حرفه‌ای، سطح آگاهی 46 نفر (6/67%) از ماماها در حد متوسط بود. همچنین 58 نفر (3/85%) از ماماها نگرش خوب و 54 نفر (4/79%) عملکرد متوسطی نسبت به کدهای اخلاق حرفه‌ای داشتند. نتیجه گیری: اکثر ماماها آگاهی و عملکرد متوسطی در رابطه با کدهای اخلاق حرفه‌ای دارند. لذا با توجه به اهمیت رعایت اصول اخلاقی در ارائه مراقبت های مامایی، برگزاری دوره های مدون آموزش اخلاق حرفه‌ای جهت ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد ماماها توصیه می‌شود.