Farklı sistemlerle bitirme ve cila uygulanan üç kompozit rezinin yüzey pürüzlülüğü - Gözde Pirkoca; Aysen H. Kinna; Nuran Ulusoy; Yıldırım H. Bağış (Ankara University, 2010)
Bu çalışmanın amacı; nano-dolduruculu bir kompozit Filtek Supreme XT , bir nano-seramik kompozit CeramX ve bir nano-hibrit kompozitin Grandio yüzey pürüzlülüğü üzerine iki farklı bitirme frezi ve iki farklı cila sisteminin etkisini araştırmaktır. Her kompozit rezin için paslanmaz çelik kalıplar kullanılarak disk şeklinde 5 mm çap-2 mm kalınlık 35 örnek hazırlandı. Örnekler bitirme ve cila prosedürlerine göre rastgele gruplara ayrıldı. Grup 1: Şeffaf bant control , Grup 2: Elmas bitirme frezleri, Grup 3: Elmas bitirme frezleri +Optidisc, Grup 4: Elmas bitirme frezleri +HiLuster, Grup 5: Tungsten karbit frez, Grup 6: Tungsten karbit frez +Optidisc, Grup 7: Tungsten karbit frez +Hi-Luster. Tüm örneklerin ortalama yüzey pürüzlülük değerleri Ra profilometre ile ölçüldü. Bulguların istatistiksel değerlendirmeleri P