تاثیر تمرینات نوروفیدبک بر تکالیف تعادلی دوگانه حرکتی و شناختی مردان سالمند - سعید رضایی; مهتا اسکندرنژاد; حسن محمدزاده; مهری عابدینی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف پژوهش حاضر با هدف تاثیر تمرینات نوروفیدبک بر تکالیف دوگانه حرکتی و شناختی مردان سالمند انجام شد. مواد و روش ها روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده که با روش پژوهشی پیشآزمون- پسآزمون انجام شد. جامعه مورد مطالعه، سالمندان شهر تبریز با میانگین سنی 60 سال به بالا بودند که به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. 30 سالمند پس از ورود به مطالعه به صورت تصادفی در یکی از دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. آزمون برخاستن و حرکت کردن زماندار تحت دو شرایط تکلیف دوگانه حرکتی- تعادل (اجرای آزمون همراه با حمل فنجان پر آب) و تکلیف دوگانه شناختی- تعادل (اجرای آزمون همراه با شمارش معکوس اعداد تصادفی)، قبل و بعد از یک دوره تمرینی نوروفیدبک (به مدت 15جلسه 30 دقیقه ای در مدت 5 هفته و هر هفته 3 جلسه) اندازه گیری شد. داده های تحقیق با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نتایج بدست آمده نشان داد که تمرینات نوروفیدبک به طور معناداری عملکرد تکلیف دوگانه حرکتی  سالمندان را افزایش داد ( 001/0 P=) ولی در عملکرد تکلیف دوگانه شناختی با اینکه روند بهبود صورت گرفته بود، اما تفاوت معنی داری در پس آزمون این تکلیف مشاهده نشد( 051/0 P=). نتیجه گیری نتایج بیان میکند که پروتکل تعادلی نوروفیدبک موجب بهبود عملکرد تعادلی تحت شرایط تکالیف دوگانه، خصوصا تکلیف دوگانه حرکتی می باشد.