Monostotik Mandibular Fibröz Displazi: Olgu Sunumu - Ahmet Taylan Çebi; Kadri İla; Nihat Yılmaz (Selçuk University, 2019)
Fibröz displazi sıklıkla çocuk yaşlarda ve ergenlerde görülen; kemiğin gelişimsel, yavaş büyüyen, fibroosseöz benign bir lezyonudur. Fibröz displazi bir ya da birden çok kemiği etkiliyebilir.  Fibröz displazi klinik olarak ikiye ayrılır ve bunlar monostotik ve poliostotik fibröz displazi olarak adlandırılırlar. Radyografik görüntüsünde, displazik lezyon içindeki artan kemik oluşumunda birlikte 'buzlu cam' veya 'portakal kabuğu' görüntüsünü andırmaktadır. Bu olgu sunumunda klinik, radyografik ve histopatolojik incelemelerle tanısı koyulmuş fibröz displazi olgusu sunulmuştur.