TEHNOLOGII DIGITALE ÎN ACTIVITĂŢILE DE EDUCAŢIE MUZICALĂ: ASPECTE DIDACTICE - Ionela HÂNCU; Ion Achiri (Moldova State University, 2017)
Deoarece trăim într-o societate bazată pe cunoaştere, profesorii de educaţie muzicală trebuie să se adapteze la cerinţele impuse de dinamica contemporană. Nu mai sunt suficiente metodele deja aplicate, ci este necesar să se creeze, alături de elevi, noi mijloace, noi metode de învăţare-predare-evaluare. Noile tehnologii sunt răspunsul la standardele societăţii bazate pe cunoaştere. Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor (TIC) joacă un rol tot mai important în procesul educaţional, inclusiv în educaţia muzicală. Softurile muzicale de care dispunem în prezent, diferenţiate prin concepţie, destinaţie, modalităţi de operare etc. au revoluţionat lumea sunetelor prin multitudinea de posibilităţi de operare cu materialul muzical. DIGITAL TECHNOLOGIES IN MUSIC EDUCATION ACTIVITIES: DIDACTICAL ASPECTS Because we live in a knowledge-based society, teachers of music education must adapt to the contemporary dynamics of requirements. It is necessary to create, together with students, new ways, and new ways of learning, teaching and assessment. New technologies are the answer to the knowledge society standards. Information and Communication Technology (ICT) plays an increasingly important role in education, including music education. Music software which we have today, differentiated by design, destination, modes of operation, etc., these have revolutionized the world of sounds through of many possibilities operating with music material.