РОЛЬ ШКОЛИ У ВИХОВАННІ СЕРЕД МОЛОДІ КУЛЬТУРИ ВІЛЬНОГО ЧАСУ - Тадеуш Лапіан (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2020)
У статті здійснено аналіз ролі школи у вихованні серед молоді культури вільного часу. На основі власного дослідження, проведеного серед учнів початкових шкіл, гімназій та ліцеїв міста Сопот, представлено стан шкільної діяльності на рівні навчальних програм та змісту уроків, орієнтованих на покращення у вказаній групі знань про культуру вільного часу. На основі використаної тематичної літератури та власних спостережень вказано найважливіші завдання в системі початкової та середньої освіти для покращення існуючої ситуації. Поєднання теоретичних знань і даних дослідження дало змогу дійти ґрунтовних висновків про стан вивчення проблеми та запропонувати певні рішення. Стаття є спробою ініціювати подальші паралельні дослідження та порівняльні студії міжрегіонального й міжнародного масштабу.