Застосування засобів фізичної реабілітації в оздоровленні студентів з остеохондрозом хребта в умовах навчального процесу - Наталія Романівна Закаляк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито проблемну доцільність використання засобів фізичної реабілітації в процесі занять із фізичного виховання зі студентами спеціальних медичних груп, котрі потерпають від остеохондрозу хребта. Заняття з фізичного виховання зі студентами з функціональними проявами остеохондрозу хребта рекомендовано проводити за окремими оздоровчо-реабілітаційними програмами. Визначено орієнтовний зміст такої програми для зазначеного контингенту студентів. Обґрунтовано застосування системи спеціальних фізичних вправ, плавання, вправ на механотерапевтичних апаратах задля покращення функціонального стану опорно-рухового апарату, зменшення інтенсивності клінічних проявів остеохондрозу та запобігання рецидивам больового синдрому.