Fødsler i 40 år - Rolv T. Lie; Petter Kristensen (Norsk Forening for Epidemiologi, 2007)
Fødsel er et grunnleggende positivt uttrykk for livskraft og ny begynnelse. I vårt språk brukes fødsel som synonym for tilblivelse i mange sammenhenger. Men uttrykket følges ofte av en liten skygge av smerte eller belastning. Dette nummeret markerer at Medisinsk fødselsregister har registrert alle fødsler i Norge i førti år og hva dette har avfødt av viktig forskning og kunnskap. Nummeret markerer også at Lorentz Irgens går av som mangeårig leder ved registeret.