Контроль та управління тренувальним процесом плавців-спринтерів під час силової підготовки - Олександр Будзуляк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті наголошено, що при контролі та управлінні тренувальним процесом плавців-спринтерів під час силової підготовки потрібно звернути увагу на параметри дозування фізичних та атлетичних вправ, які позитивно впливають на функціональний стан плавця; ураховувати відповідну організацію та методику педагогічного контролю за рівнем розвитку максимальної сили, швидкісної сили й силової витривалості. Також у статті описано, що необхідною умовою для інтенсивного тренування плавців є наявність спортивних тренажерів, нестандартних обладнань і спеціальних пристроїв, які дають можливість фізично розвивати ту чи іншу групу м'язів, що безпосередньо бере участь у руховій діяльності плавця.