بررسی تعیین تاثیر نوروفیدبک بر مهارت‌های سرعت و صحت خواندن کودکان دچار اختلال یادگیری در بازه سنی 10-7 سال - حمیده قائمی; نفیسه محمدی; داوود سبحانی راد; راضیه یزدانی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه و اهداف اختلال یادگیری ماهیتی غیر یکنواخت دارد که این عدم یکنواختی در الگوهای تحصیلی، قوت و ضعف پردازش اطلاعات منعکس میشود. کودکان دارای مشکلات یادگیری سطوح بالایی از نسبت فعالیتهای امواج آلفا و بتا را از خود نشان میدهند که به پیشرفت فعالیتهای ذهنی صدمه میزند. نوروفیدبک به کاهش نسبت آلفا و تتا کمک کرده و سبب بهبود مهارت های خواندن، نوشتن و ریاضیات میشود. بررسی بیشتر زوایای روش نوروفیدبک که از روش های درمانی جدید میباشد، میتواند به پیشرفت و به کارگیری موثرتر آن در اختلال یادگیری منجر شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی تعیین تاثیر نوروفیدبک بر مهارتهای سرعت و صحت خواندن کودکان دچار اختلال یادگیری در بازه سنی 10-7 سال میباشد. مواد و روشها پژوهش حاضر در چهارچوب طرح نیمه تجربی پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه اجرا شد. جامعهی آماری شامل 15 کودک 10-7 ساله مبتلا به اختلال یادگیری بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند، و تحت 15 جلسه درمان نوروفیدبک قرار گرفتند. کودکان در دو مرحله پیش و پس از درمان نوروفیدبک با آزمون خواندن و نارساخوانی نما مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. دادهها با استفاده از آزمون آماری t زوجی و ویلکاکسیون تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها بر اساس نتایج بهدست آمده، تفاوت میانگین و انحراف معیار سرعت خواندن قبل و بعد از نوروفیدبک از نظر آماری معنادار (001/0p