مقایسه‌ی چرخش ذهنی دانشجویان فعال و غیرفعال (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از مطالعه‌ی حاضر، بررسی تفاوت عملکرد چرخش ذهنی در دو گروه فعال و غیرفعال با در نظر گرفتن تفاوت جنسیتی بود. پژوهش حاضر از نوع علی -مقایسهای و نمونهها به‌صورت هدفمند از بین دانشجویان رشته‌ی تربیت بدنی و دیگر رشتههای علوم انسانی انتخاب شدند. نمونه شامل 80 نفر، 40 نفردانشجوی تربیتبدنی و 40 نفر دانشجوی علوم انسانی بود که در هر گروه 20 نفر پسر و 20 نفر دختر قرار گرفته‌بودند. برای سنجش عملکرد چرخش ذهنی از آزمون چرخش ذهنی پترز استفاده شد. از آزمون کولموگروف - اسمیرنوف برای بررسی طبیعی‌بودن دادهها و از آزمون تحلیل واریانس دوراهه برای مقایسه‌ی میانگینها استفاده شد. یافتهها نشان داد عملکرد چرخش ذهنی دانشجویان گروه تربیتبدنی در مقایسه با دانشجویان علومانسانی تفاوت معناداری دارد (P