Особливості методики навчання форм способу та часу англійського дієслова для студентів спортивного освітнього закладу - Kateryna Hnatenko; Yuliia Kovalenko (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті розглянуто особливості комплексного підходу до формування граматичних навичок у студентів спортивного освітнього закладу та обґрунтоване використання під час навчання спеціального комплексу вправ, спрямованого на формування граматичних навичок із комунікативною спрямованістю для підвищення граматичної компетенції студентів. Надано приклади сучасних вправ, спрямованих на формування граматичних навичок згідно з етапами формування навичок. Результати проведеного експерименту вказують на те, що у студентів експериментальної групи стала помітною тенденція виявлення мовленнєвої ініціативи та інтересу до різних типів роботи без стимулювання в них активності. Підсумкові дані постекспериментального зрізу свідчать про те, що запропонований комплекс вправ, спрямований на формування навичок вживання форм способу та часу дієслова, підвищив рівень засвоєння граматичного матеріалу. Таким чином, завдяки проведеному експерименту, підтверджено достовірність гіпотези щодо ефективності запропонованого комплексу вправ для підвищення граматичної компетенції студентів спортивної галузі.