"Філософія спорту" - новий напрям у фізкультурно-спортивному наукознавстві? - Михайло Ібрагімов (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розглядаються проблеми становлення в українському гуманітарному наукознавстві "філософії спорту", яка з екзистенційно-антропологічних світоглядних позицій розглядає "спортивне тіло" як її центральну категорію й за допомогою розкриття її змісту досягнення фізкультурно-спортивної науки включаються в загальний культурно-цивілізаційний суспільствознавчий континуум.