Türkçe Öğretmeni Adaylarının Bilgisayar Kullanma Yeterliklerine İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi - Murat Özbay; Mehmet Emre Çelik (Mehmet KURUDAYIOĞLU, 2013)
Son yıllarda meydana gelen teknolojik gelişmeler, bilgisayarların eğitim-öğretim ortamlarında daha fazla işe koşulmasına yol açmıştır. Dolayısıyla, derslerde öğrencileri yönlendirecek, onlara rehberlik edecek öğretmenlerin bilgisayar kullanma düzeyleri son derece önem arz etmektedir. Bu araştırmanın amacı da Türkçe öğretmeni adaylarının bilgisayar kullanma yeterliklerini çeşitli değişkenler (sınıf, öğretim türü, mezun olunan lise, üniversite) açısından değerlendirmektir. Çalışmada, eğitim-öğretim ortamında teknolojiden faydalanma, bilgisayar okuryazarlığı becerileri ve bilgisayar okuryazarı olmanın önemi tartışılmış; öğretmen adaylarının bilgisayar kullanma yeterlik düzeyleri, bilgisayar programlarını kullanma sıklıkları ve bilgisayarı kullanma amaçlarını belirlemek amacıyla uygulanan anket sonuçları, tablolar halinde verilerek yorumlanmıştır.