Sindromul de apnee obstructivă de somn pentru copii. Imagine clinică, diagnostic, tratament (revizuirea literaturii) - Tatiana Iscenko; Mihail Poluektov; Mihail Postnicov; Elena Bulîceva (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Sindromul de apnee obstructivă de somn (OSA) este o patologie frecventă și în același timp subestimată în copilărie, consecințele cărora pot duce la disfuncții cardiovasculare, tulburări cognitive și metabolice. Detectarea în timp util a dezvoltării bolii la un pacient tânăr va preveni complicațiile și va îmbunătăți calitatea vieții