وضعیت مدیریت دانش و عوامل مؤثر بر آن در دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز - عفت جهانبانی; منیره داودی; زهرا لطفی زاده; مرتضی عرب زوزنی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2018)
مدیریت دانش در دانشگاه به عنوان سازمانی که به دنبال پیشرفت و حفظ مزیت رقابتی    میباشد، حیاتی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت مدیریت دانش و عوامل مؤثر بر آن در دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز انجام گردید. مطالعهی حاضر توصیفی-تحلیلی با استفاده از فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده بر روی 83 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام گردید. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه توسط صاحبنظران و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ و به مقدار 86/0مورد تأیید قرار گرفت. تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد و غیره) و ضریب همبستگی اسپیرمن در سطح معناداری 05/0 و با بهکارگیری نرمافزار  SPSS 16انجام شد. به طور کلی نتایج نشان داد که مدیریت دانش در وضعیت  خوب با نمرات (16/3M =،41/0SD =) بود. همچنین بین مدیریت دانش و عوامل فرهنگ سازمانی، فناوری اطلاعات، منابع انسانی و آموزش ارتباط معناداری وجود داشت (05/0P≤ ). بالاترین و کمترین همبستگی به ترتیب  مربوط به فرهنگ سازمانی با (747/0) و اشتراک گذاری با (349/0) بود. با توجه به نتایج این پژوهش ارتباط مستقیمی میان مدیریت دانش و عوامل فرهنگ سازمانی، فناوری اطلاعات، منابع انسانی و آموزش وجود دارد، لذا اجرای موفق مدیریت دانش توجه ویژه به زیر ساختارهای شناسایی شده را میطلبد.