پیش‌بینی مشارکت تماشاگران در فوتبال حرفه‌ای: نقش کیفیت محصول اصلی و کیفیت خدمات - بهزاد سهیلی; جاسم منوچهری (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطة بین کیفیت محصول اصلی، کیفیت خدمات و مشارکت تماشاگران در فوتبال حرفه‌ای انجام شده است. 840 نفر از تماشاگران 10 تیم لیگ برتر فوتبال ایران به‌صورت نمونه‌گیری طبقه ای-‌تصادفی انتخاب شدند و مقیاس‌های پژوهش را داوطلبانه تکمیل کردند. از تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری برای ارزیابی و آزمون فرضیه‌ها استفاده شد. یافته‌های آزمون نشان داد که مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است و می‌توان از آن برای بررسی مشارکت تماشاگران فوتبال استفاده کرد. اثر کیفیت محصول اصلی بر مشارکت تماشاگران معنادار بود؛ در‌حالی‌که کیفیت خدمات بر مشارکت آن‌ها تأثیر معنا‌داری نداشت. نتایج نشان داد که مدیران و سازمان‌های ورزشی خلاقیت کافی در پاسخ به نیازها و خواسته‌های تماشاگران ندارند؛ بنابراین، اگر شرایطی فراهم شود که در کنار عوامل مؤثر در کیفیت محصول اصلی بتوان عوامل مؤثر در کیفیت خدمات را نیز به‌صورت خلاقانه‌ای تقویت کرد، بدون‌شک شاهد مشارکت بیشتر مصرف‌کنندگان خواهیم بود.