Determinarea markerului de proliferare celulară KI-67 la pacientele cu cancer endometrial. - Irina Tripac; Frank Gheorghii; Nina Bogdanscaia; Valentina Stratan (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Unul dintre indicatorii agresivității procesului tumoral este proliferarea celulară, care poate fi estimată cu ajutorul indicelui mitotic și procentajul celulelor Ki-67 pozitive. Expresia antigenului Ki-67 a fost estimată prin metoda imunohistochimică în endometru la 50 de paciente investigate, care suferă de CE.În cadrul analizei datelor obținute s-a constatat, că valoarea minimă a indicelui Ki-67 la pacientele cu CE a constituit 14%, maximă - 75%, iar medie - 43,6±12,4%. La pacientele cu CE din grupul cu risc crescut, nivelul de expresie a oscilat între 15 și 87%, valoarea medie constituind 52,4±18,2%.