PROFESSIONAL COMPETENCES AND EXPERIENCE IN SPORTS AND RECREATIONAL AQUATIC FACILITY MANAGEMENT - István BALOGA; Sándor VIZI (Cluj University Press, 2015)
The present article is aimed to evaluate the current state and suggest new ideas within the management of the aquatic facilities in Romania, as compared to the management in the same industry in the United States of America. Identifying the educational degree of the aquatic facility manager, as well as examining the management activities that can contribute to the improvement of the aquatic facilities performance were the main goals of this study. Competențe profesionale şi experiența ȋn managementul bazelor acvatice sportive şi de recreere. Această lucrare are ca scop verificarea stării actuale şi propunerea unor idei noi în domeniul managementului bazelor acvatice din România, comparativ cu managementul din acelaşi sector de activitate din Statele Unite ale Americii. Identificarea domeniului de ȋnvățământ absolvit şi experiența managerului bazei acvatice, precum şi examinarea activităţilor manageriale ce pot contribui la creşterea performanţei bazelor acvatice au fost principalele obiective urmărite ȋn acest studiu. Cuvinte cheie: Management sportiv, baze acvatice sportive şi de recreere, natație, competențe profesionale, performanță.