ASSESMENT FOR PROFESSIONAL FOOTBALL PLAYERS TO AVOID INJURIES, USING HUBER® 360 - Dorin Alexandru MUREȘAN; Mariana ARGHIR; Sergiu-Corneliu GAFENCU; Emilia Florina GROSU (Cluj University Press, 2022)
The motor behavior of six football players aged 21 to 25 is investigated in this research. We examined the players using the HUBER® 360 platform and several functional tests such as the Stability test, Unipodal test, Stability limit test, Mobility restrictions test, and Upper and lower limb coordination test to obtain the information needed to avoid injuries while participating in performance sports. This study is relevant to footballers because injuries have a short-term detrimental impact on the health of the enhancers if they are discovered in time and a long-term negative impact if they are not detected. The preliminary testing on the HUBER® 360 equipment is specialized in defining the performance capacities of footballers and not only, by recognizing specific characteristics of the athletes, it is possible to correct them and thus improve sports performances. The data taken on such a group of football players are significant to the sport practiced as a professional, and so can be used to develop training methods and techniques for the sportsmen in question. Among those researched, it is discovered that corrective training sessions must be utilized, but it is also possible to specify which directions, positions, and speeds of movement must be avoided or used with caution.   REZUMAT. Evaluarea jucătorilor profesioniști de fotbal cu HUBER® 360 pentru evitarea accidentărilor. Acest studiu a investigat comportamentul motor a șase jucători de fotbal cu vârsta cuprinsă între 21 și 25 de ani. Jucătorii au fost examinați cu ajutorul platformei HUBER® 360 și a bateriei de teste funcționale, care conține testul de stabilitate, testul unipodal, testul limită de stabilitate, testul restricțiilor de mobilitate și testul de coordonare a membrelor superioare și inferioare pentru a obține informațiile necesare evitării accidentărilor din timpul practicări sportului. Această cercetare este relevantă pentru jucătorii de fotbal, deoarece accidentările pot avea efecte negative de lungă durată dacă carențele de instabilitate nu sunt detectate la timp. Testarea preliminară cu ajutorul dispozitivului HUBER® 360 specializat în definirea capacităților de performanță ale fotbaliștilor și nu numai, prin recunoașterea caracteristicilor specifice sportivilor, este posibilă corectarea acestora și astfel îmbunătățirea performanțelor sportive. Datele colectate asupra unui astfel de grup de jucători de fotbal au implicații importante pentru acest sport și, prin urmare, pot fi folosite pentru a dezvolta metode și tehnici de antrenament pentru jucătorii implicați. Printre cei cercetați, se constată că trebuie utilizate sesiuni de antrenament care să corecteze și să scadă riscul de accidentări, dar este de asemenea posibil să se precizeze în ce direcții, poziții și ce viteze de mișcare trebuie evitate sau utilizate cu prudență. Cuvinte cheie: fotbal, echilibru, HUBER® 360, accidentări fotbal. Received: 2022 February 13; Revised: 2022 March 20; Accepted: 2022 March 22; Available online: 2022 May 5; Available print: 2022 May 30.