شناسایی چالش‌های پیش روی ورزشکاران حوزه ورزش قهرمانی در رشته‌های منتخب انفرادی (یک رویکرد پدیدارشناسانه) - مریم عزیزیانی; احمد محمودی; سامان مهری; علی همتی عفیف (Sport Sciences Research Institute, 2022)
ورزشکاران قهرمانی در دوران ورزش خود با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند و باید این چالش‌ها با موفقیت‌ مدیریت شوند. این مطالعه با هدف شناسایی چالش‌های ورزشکاران در سطح ورزش قهرمانی، با استفاده از روش پژوهش کیفی و با استراتژی پدیدارشناسی برمبنای رویکرد هوسرل انجام شد. با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند با 21 ورزشکار قهرمان مصاحبه شد و داده‌های جمع‌آوری‌شده با نرم‌افزار مکس کیودی‌ای نسخۀ 2020 تحلیل شد. نتایج حاکی از وجود 10 مقوله اصلی از چالش‌های ورزشکاران بود که شامل چالش فردی، چالش مالی، تبعیض‌ها در ورزش، چالشهای دوران بازنشستگی، چالش با مربیان، چالش با مدیران ورزشی، چالش اجتماعی، چالش در رابطه با امکانات و تجهیزات ورزشی، چالش‌های اعزام به مسابقات و چالش‌های اردوها بود؛ ازاینرو پیشنهاد می‌شود در راستای کاهش چالش‌های مذکور، مدیریت (باشگاه، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک) به‌عنوان بالاترین و مؤثرترین عنصر یک سازمان، در سه جبهه اقتصادی (مؤثر در بهبود امکانات و موانع مالی ورزشکاران و مربیان)، جبهه روان‌شناختی (مؤثر در بهبود چالشهای فردی ورزشکاران)، جبهه عدالت سازمانی (برای رفع هرگونه تبعیض) کوشا باشد. همچنین برنامه‌ریزی برای رفع آنها می‌تواند موجب تعالی عملکرد، شکوفایی ظرفیت‌ها و افزایش افتخارآفرینی ورزشکاران سطح قهرمانی کشور شود.