Поняття «тривалість життя населення» як демографічний компонент шкільної географічної освіти - Олег Топузов; Олександр Федій (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2014)
Топузов О. М., Федій О. А. Поняття «тривалість життя населення» як демографічний компонент шкільної географічної освіти. Демографічна характеристика населення - важлива складова шкільної географічної освіти. Поняття «тривалість життя» є необхідним елементом багатьох демографічних процесів, які відбуваються у державі та світі загалом. У статті обґрунтовано поняття «тривалість життя» як одну з найважливіших категорій під час вивчення учнями економічної і соціальної географії у 9-му і 10-му класах.