HEMŞİRELİKTE KLİNİK SÜPERVİZYON - Hatice Ulusoy (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2007)
Klinik süpervizyon, genel olarak "hemflirelerin klinik yeterlili¤i art›rmak amac›yla kullan›lan profesyonel bir iliflki, destek süreci" olarak tan›mlanmaktad›r. Bu makalenin amac›, özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerindeki hemflirelik literatüründe yayg›n olarak tart›fl›lan, ancak ülkemizde henüz konu ile ilgili bir yay›na rastlanmayan, klinik süpervizyon kavram› hakk›nda bilgi sunmakt›r. Makalede klinik süpervizyonun tan›mlar›, gereklili¤i, yararlar›, uygulama süreci, klinik süpervizörün özellikleri, klinik süpervizyonun uygulamas›na yönelik elefltiriler ve baflar› için gerekenler tart›fl›lm›flt›r.