PARTICULARITĂȚI PSIHOLOGICE ALE ACTIVITĂȚII SPECIALIȘTILOR ÎN IT: REVIZUIREA CERCETĂRILOR - Svetlana TOLSTAIA (Moldova State University, 2020)
Piața tehnologiilor informaționale se dezvoltă astăzi dinamic, iar  personalul IT este un grup mare de resurse umane calificate. Valorificarea potenţialului industriei IT necesită o atenţie sporită faptă de particularitățile psihologice ale reprezentanților diferitor profesii din sfera IT. In articol sunt analizate diferite cercetări privind problemele și dificultățile cel mai frecvent întâlnite la specialiștii din această sferă.   PSYCHOLOGICAL SPECIFICATIONS OF THE ACTIVITY OF IT SPECIALISTS: THE RESEARCH REVIEW The information technology market is developing dynamically today, and the IT staff today is a large group of qualified human resources. Harnessing the potential of the IT industry requires increased attention to the psychological particularities of the representatives of different professions in the IT sphere.