PECULIARITIES OF MANAGING CURRICULUM FOR NON-FORMAL LEARNING AND EDUCATION OF ADULTS - USM ADMIN (Moldova State University, 2022)
PARTICULARITĂȚILE MANAGEMENTULUI CURRICULUMULUI PENTRU ÎNVĂȚAREA ȘI EDUCAȚIA NONFORMALĂ A ADULȚILOR În articol se întreprinde o încearcare de a rezolva o problemă actuală și oportună pentru dezvoltarea sectorului educațional, în genere, dar și pentru crearea unor condiții de învățare și educație a adulților. Accentul este pus pe fundamentarea unui concept managerial și pedagogic de proiectare și implementare a curriculumului nonformal. Pe larg sunt descrise nevoile, demersurile teoretice și metodologie de proiectare a curriculumului de bază și a curricula pe profiluri de formare și diferite tipuri de activități specifice acestor profiluri. Totodată, se propune structura și descrierea componentelor constituente ale curriculumului nonfomal. Este conceptualizat și un model de monitorizare a curriculumului nonformal în diferite forme de funcționare. Cuvinte-cheie: educație nonformală, educația adulților, curriculum de bază, curriculum pe profiluri, curriculum pe activități de formare, proiectarea curriculumului, implementarea curriculumului, monitorizarea curriculumului, mana- gementul curriculumului.