До проблеми організації індивідуальної навчально-дослідницької діяльності студентів - Світлана Михайлівна Соболєва (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2016)
Соболєва С. М. До проблеми організації індивідуальної навчально-дослідницької діяльності студентів. У статті здійснено аналіз якості виконання студентами індивідуальних навчально-дослідницьких завдань, як одного з важливих видів самостійної роботи; визначено основні причини низької результативності навчально-дослідницької діяльності, такі, як: недостатній рівень базових знань із предметів шкільного курсу, академічна прокрастинація, низький рівень інформаційної культури студентів та відсутність навчальної мотивації. Запропоновано найбільш ефективні методи підвищення мотивації, організації та управління навчально-дослідницькою діяльністю студентів.