فاکتورهای موثر بر روش ختم بارداری - ابوالفضل محمد بیگی; نرگس محمد صالحی (Mashhad University of Medical Sciences, 2009)
مقدمه: سزارین به خروج جنین وجفت وغشاها از طریق برش جداره شکم و رحم اطلاق می شود. هم اکنـون 65-50 درصد زایمانها در کشور ما به ایـن روش انجـام مـی گیـرد. بـه همـین منظـور مطالعـه حاضـر بـا هـدف شناسـایی فاکتورهای موثر در ختم بارداری به روش سزارین طراحی شد. روش کار: مطالعه حاضر روی 414 نفر از مراجعه کنند گان به بیمارستانهای دولتی و خصوصـی شـهر شـیراز (در سال 1384 و 85) انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ساختار یافته استفاده شد و در نهایـت داده هـا با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه13 و با آزمونهای دقیق فیشر، استقلال دو گروه(t-test) و رگرسیون چنـد گانـه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج: شـیوع کلـی سـزارین در بیمارسـتانهای مـورد مطالعـه شـهر شـیراز 66/4% بـه دسـت آمـد. ایـن میـزان در بیمارستانهای خصوصی 89% و در بیمارسـتانهای دولتـی 63/28% محاسـبه شـد. در تحلیـل تـک متغیـره سـن، قـد، شاخص توده بدنی، وضعیت اجتماعی اقتصادی بهتر، نخسـت زایـی، پـذیرش در بیمارسـتانهای خصوصـی، سـابقه نازایی، سابقه سزارین قبلی، القای زایمان، ماکروزمی، دیستوشی شانه و نمایش بریچ بـا زایمـان سـزارین ارتبـاط معنی داری نشان داد(P