Kemik içi mini vida destekli yeni bir yaklaşım ile intramaksiller intraoral molar distalizasyonu: Vaka raporu - Dilek Erdem; Pınar Demir; Gözde Çobanoğlu (Ankara University, 2012)
Bu olgu sunumunda hastamız 16 yılkronolojik yaşa ve Sınıf II molar ve kanin ilişkiye sahip, iskeletsel Sınıf I değer aralığında olan bir genç erişkindir. Maksillada - 18 mm, mandibulada -4 mm yer darlığı bulunmaktadır.Tedavi planlamasında hastamıza dişsel Sınıf II maloklüzyonun düzeltilmesi ve maksillada yer sağlanması amacıyla ankraj olarak mini vida kullanılarak intramaksiller intraoral molar distalizasyonu hedeflenmiştir. Tedavi sonucunda, Sınıf I kanin ve molar ilişkiyle beraber ideal overjet ve overbite elde edilmiştir. Yumuşak doku ve fasial profilde de olumlu bir değişim elde edilmiştir