Eğik El Yazısıyla Okuma Yazma Öğrenen Öğrencilerin, Eğik El Yazısına İlişkin Durumları - ÖZCAN PALAVAN; Necati Gemalmaz (Mehmet KURUDAYIOĞLU, 2017)
Nitel olarak gerçekleştirilen bu araştırmada 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğik el yazısı ile ilkokuma ve yazma öğrenip liseye devam eden 65 öğrencinin eğik el yazısı hakkındaki düşüncelerinin neler olduğu, eğik el yazısı kullanmayı sürdürme durumları, eğik el yazısını kaçıncı sınıfa kadar kullandıkları ve eğik el yazısını bırakma nedenleri incelenmiştir. Araştırma sonucunda 65 öğrenciden bitişik eğik yazı için 22 olumlu 156 olumsuz ifade alınmıştır. Öğrencilerin bitişik eğik yazıyı terk etmeye 3. sınıftan başladıkları görülmektedir. 3. sınıfta 2, 4. sınıfta 5, 5. sınıfta 11, 6. sınıfta 23, 7. sınıfta 10 ve 8. sınıfta 14 öğrencinin el yazısını terk ettiği ve 8. sınıf itibariyle el yazısının tamamen terk edildiği çalışmada görülmektedir.