اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی بر مولفه های چهارگانه سرمایه روانشناخت (تاب آوری، امید، خوش بینی، خودکارآمدی) - مهرنوش عباسیان فرد; علیرضا کیامنش; هادی بهرامی; فریبرز درتاج (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2017)
هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر مؤلفه‌های چهارگانه (امیدواری، خوش بینی، تاب آوری، خودکارآمدی) سرمایه روان شناختی دانش آموزان دختر دبیرستانی بود. پژوهش حاضر با روش آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانی منطقه ۴شهر تهران در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ تشکیل می دادند که از بین آنها ۴۲ دانش آموز از ۲ دبیرستان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله‌ای انتخاب شدند و به روش تصادفی در ۲ گروه (کنترل و آزمایش) ۲۱ نفری قرار گرفتند. داده های پژوهش به وسیلۀ پرسشنامه ی سرمایه روان شناختی لوتانز (۲۰۰۷) گردآوری شد. نسبت خی دو این آزمون برابر با 6/24 است. گروه آزمایشی در ۱۰ جلسه تحت آموزش مهارت های اجتماعی قرار گرفته و در طی این جلسات به گروه کنترل هیچ نوع آموزشی داده نشد. داده‌های جمع آوری شده با کمک آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس تک متغیری تحلیل شد. یافته ها نشان داد میانگین گروه کنترل و آزمایش در پیش آزمون تفاوت چندانی ندارد، اما در پس آزمون، میانگین گروه آزمایش از گروه کنترل بیشتر بود و نشان می دهد آموزش مهارت‌های اجتماعی بر مؤلفه‌های چهارگانه سرمایه روان شناختی دانش آموزان اثر مثبت و معناداری دارد (p