Перші програми «Виховання характеру» в американській школі та їх особливості - Світлана Олішкевич (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2014)
Олішкевич С. В. Перші програми «Виховання характеру» в американській школі та їх особливості. У статті проаналізовано основні тенденції ХХ століття та їх уплив на розвиток виховання характеру, виокремлено дві провідні організації («Бойскаути Америки» та «Християнська Молодіжна Асоціація»), які першими почали займатись вихованням характеру в США, а також зображено шлях, який вони пройшли перед тим, як потрапили до американських шкіл і стати невід'ємним складником навчального процесу.