ДО 80-РІЧЧЯ ЗАСНУВАННЯ БУКОВИНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: НАУКОВІ ДОСЯГНЕННЯ - І. Геруш; О. Годованець; Ю. Репчук (Bukovynian State Medical University, 2024)
Буковинський державний медичний університет - провідний заклад вищої медичної освіти України, який у жовтні 2024 року святкує своє 80-річчя від дня заснування. Пріоритетним напрямком діяльності університету є науковий. За роки існування закладу створено дослідницьку інфраструктуру та можливості для підготовки науково- педагогічних кадрів за спеціальностями «221 Стоматологія», «222 Медицина», «223 Медсестринство» та «228 Педіатрія». В університеті видається 7 фахових науково- практичних журналів, серед яких 2 віднесено до категорії А. У Буковинському державному медичному університеті активно функціонує Студентське наукове товариство та Рада молодих вчених. На сьогодні Буковинський державний медичний університет впевнено тримає курс на інтеграцію у світовий науковий простір. Міжнародні наукові проєкти, співпраця з провідними дослідницькими центрами світу, обмін досвідом та знаннями - все це робить університет справжнім флагманом медичної науки і практики.