طراحی مدل پرورش استراتژیست در ادارات کل ورزش و جوانان استان‌های کشور: نظریۀ داده‌بنیاد - فریده تقی پور; مسعود نادریان; سیده عذرا میرکاظمی (Sport Sciences Research Institute, 2022)
پژوهش حاضر با هدف پرورش استراتژیست در حوزۀ ورزش، به ارائه یک مدل با روش پژوهش کیفی و ماهیت اکتشافی پرداخته است. بدین منظور از نظریه داده‌بنیاد با رویکرد ساخت‌گرا برای تعیین مدل پرورش استراتژیست در ادارات کل ورزش و جوانان استان‌های کشور استفاده شد. جامعه‌ آماری پژوهش، نخبگان و متخصصان مرتبط با حوزۀ ورزش بودند. دوازده نفر به‌عنوان نمونه به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و در مطالعه شرکت کردند. داده‌های کیفی حاصل از مطالعات میدانی که از طریق مصاحبه‌ها حاصل‌شده بود، کدگذاری شد. فرایند کدگذاری شامل چهار مرحله کدگذاری اولیه، متمرکز، محوری و نظری بود. در فرایند مراحل به‌ترتیب 517 کد اولیه، 15 کد متمرکز، چهار مقوله فرعی و یک مقوله اصلی (پرورش استراتژیست) شناسایی شدند. نتایج نشان داد به‌منظور پرورش نیروهای استراتژیست در سازمان‌های ورزشی، به غربالگری افراد براساس شایستگی‌های استراتژیست (فردی، آموزشی، میان‌فردی و ارتباطی، تخصصی و مدیریتی) و همچنین شیوه‌هایی برای توسعۀ‌ شایستگی‌های آنان و الزامات سازمانی نیاز است. با پرورش استراتژیست‌ها در حوزۀ ورزش می‌توان اجرای موفقیت‌آمیز مدیریت‌های برنامه‌محور و مأموریت‌گرا را با توجه به تحولات جهانی در ورزش انتظار داشت و همچنین توسعه نسبتاً پایدار برنامه‌های ورزشی، رشد و ایجاد سازمان‌های پویا و بهره‌ور در ادارات کل ورزش و جوانان را انتظار داشت.