ارزیابی کیفیت طرح درس اعضای هیأت علمی دانشکده‌های پرستاری مامایی منتخب ایران - محسن ادیب حاج باقری; معصومه سادات موسوی; محمد سجاد لطفی; عفت امین الرعایایی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2013)
طرح درس از مهم‌ترین عوامل در فرایند آموزش است که باعث بهبود دیدگاه دانشجویان نسبت به کیفیت آموزش شده و همچنین فعالیت های اساتید و دانشجویان را هدفمند می‌سازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت طرح درس اعضای هیأت علمی دانشکده‌های پرستاری - مامایی منتخب ایران انجام شد. در این پژوهش مقطعی، 100 طرح درس ارائه شده توسط اعضای هیأت علمی 24 دانشکده‌ی پرستاری- مامایی مورد ارزیابی قرار گرفت. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از چک لیست محقق ساخته انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم‌افزار SPSS ویرایش 5/11 تجزیه ‌و تحلیل شد. در مجموع، 4% طرح درس‌ها در وضعیت ضعیف، 83% متوسط و 13% در وضعیت خوب قرار داشتند. بیشترین مؤلفه‌ای که در طرح درس مورد توجه قرارگرفته به ترتیب: تعیین محتوای درسی، اهداف جزیی و تعیین منابع بود. بیشترین کاستی‌ها مربوط به سیاست های مدیریت کلاس مدرس، تعیین آمادگی دانشجویان در هر جلسه و وسیله کمک‌ آموزشی و نحوه‌ی استفاده از آن بود. با توجه به اهمیت طرح درس، اجرای کارگاه‌های آموزشی می‌تواند اطلاعات لازم برای تدوین طرح درس را فراهم کند.