CONFIDENȚIALITATE VERSUS DREPTUL LA INFORMAȚIE ÎN RELAȚIA PACIENT COPIL - MEDIC - MASS MEDIA - Mihaela Cănănău (Amaltea Medical Publishing House, 2011)
Articolul de faţă îşi propune să analizeze, din punct de vedere etic, relaţia copilului-pacient în raport cu medicul curant/corpul medical şi mass media. Este vorba de copilul afl at în difi cultate privind starea de sănătate fi e prin boala de care suferă, fi e ca urmare a faptului că a fost victima unor evenimente nefericite, precum accident, tentative de sinucidere, viol etc. Cu atât mai mult cu cât astfel de cazuri, în care sunt implicaţi minori, sunt aproape zilnic mediatizate, adesea chiar cu concursul celor care ar trebui să păstreze primii confi denţialitatea: cadre medicale, cadre didactice, poliţişti. În acest articol voi prezenta sursele şi motivaţia apariţiei în mass media a cazurilor medicale care vizează copii. Concluzie: confi denţialitatea rămâne un principiu de bază, dar care trebuie individualizat de la caz la caz.