Un concurs Joc de Vries per treballar la Taula Periòdica - Sara Fabregat Fabregat; Llorenç Monferrer Pons (Universitat Autònoma de Barcelona, 2016)
En aquest article es presenta una proposta educativa implementada en l'assignatura de Física i Química del tercer curs d'ESO a l'IES Politècnic de Castelló de la Plana la qual està inclosa en un Treball Final del Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes de la Universitat Jaume I de Castelló. Amb l'objectiu principal d'aconseguir una millora educativa s'ha fet ús de la metodologia de la Investigació-acció amb l'ajut de tècniques d'aprenentatge col·laboratiu. De l'observació directa de les classes, de la consulta tant dels expedients dels alumnes com de la llibreta de notes de la tutora i, després d'haver realitzat una enquesta als estudiants es va concloure que la falta de motivació i de participació d'alguns d'ells a les classes de Física i Química era un problema a corregir. La idea general és incrementar tant la participació com la motivació dels alumnes en l'estudi de la Taula Periòdica dels Elements mitjançant un Joc Concurs de De Vries. Les activitats de la present proposta han estat avaluades per part dels estudiants amb qüestionaris i enquestes. La resposta dels alumnes davant aquesta manera de treballar ha sigut positiva, les activitats han tingut molta acceptació i s'han aconseguit, en quasi tots els casos, els objectius proposats.