Формування готовності викладачів вищої школи до попередження та розвязання професійних конфліктів - Олена Степаненко (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Стаття присвячена аналізу вітчизняного і зарубіжного досвіду щодо підвищення професійної компетентності та формування конфліктологічної готовності викладачів вищої школи. З'ясовано місце та роль готовності до розв'язання конфліктів у структурі професійної компетентності. На основі аналізу зарубіжного та вітчизняного досвіду автором розроблена модель готовності викладачів вищих навчальних закладів МВС України до попередження та розв'язання професійних конфліктів. Статья посвящена анализу опыта повышения профессиональной компетпентности и формирования конфликтологической готовности преподавателей высшей школы. Выясняется место и роль готовности к решению конфликтов в структуре профессиональной готовности. Основываясь на зарубежный и отечественный опыт, автором предложена модель готовности преподавателей высшей школы МВД Украины к предупреждению и решению профессиональных конфликтов. The article deals with the analysis of foreign experience of university educational staff's professional competency development and forming of conflict competency. The special attention is paid to the structure of conflict competency. Having analyzed foreign and domestic experience the author proposed the model of university educational staff's conflict competency.