تأثیر آموزش مهارتهای روان شناختی بر درک موفقیت ورزشی بازیکنان فوتبال - لطیف جعفری گیلانده; یاسر مدنی; محمد خبیری; مسعود غلامعلی لواسانی (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مهارت‌های روانشناختی بر درک موفقیت ورزشی بازیکنان فوتبال است. جامعة انتخابی تیم فوتبال شهرداری اردبیل بود که از میان آنها 24 نفر نمونه داوطلبانه انتخاب شدند. روش پژوهش، نیمه آزمایشی و طرح دوگروهی ناهمسان با پیش-آزمون و پس-آزمون با گروه کنترل بود. ابزار استفاده‌شده، آزمون درک موفقیت ورزشی رابرتز، ترشر و بالکو بود. برای تحلیل داده‌ها، از تحلیل واریانس چند متغیری در اندازه‌گیری‌های مکرر استفاده شد .نتایج پژوهش حاضر حاکی از اثربخشی آموزش مهارت‌های روانشناختی برای گروه آزمایش نسبت به گروه گواه بود. همچنین اثر زمان باعث افزایش درک موفقیت برای گروه آزمایش شد. میزان اف محاسبه‌شده در مورد تأثیر گروه‌ها برابر با 526/76 و در سطح 001/0 معنادار بود.