DEZVOLTAREA ȘTIINȚEI PSIHOLOGICE ÎN REPUBLICA MOLDOVA ÎN ULTIMELE DECENII - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
În articol sunt prezentate cercetările științifice din domeniul psihologiei, ramurile psihologiei în cadrul cărora au fost susținute un număr impunător de teze. Au fost analizate cercetările care au investigat caracteristicile psihologice ale copiilor la diferite etape de vârstă. De asemenea, am compilat și listat temele tezelor din psihologia generală, psihologia socială, precum și cele din ariile conexe. Din perspectivă istorică, sunt prezentate și cercetările fundamentale în psiholo- gie, reflectate în tezele de doctor habilitat susținute în Republica Moldova. Cuvinte-cheie: psihologie, psihologie generală, psihologia educației, psihologie socială, cercetare, teză.