Понятійна тріада «соціалізація - десоціалізація - ресоціалізація» в контексті вивчення соціально-педагогічних проблем наркозалежних осіб - Юлія Іванівна Чернецька (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2019)
Чернецька Ю. І. Понятійна тріада «соціалізація - десоціалізація - ресоціалізація» в контексті вивчення соціально-педагогічних проблем наркозалежних осіб. У статті розкрито зв'язок дефініцій «соціалізація», «десоціалізація» і «ресоціалізація», який представлено як понятійну тріаду. Розроблено наукові основи і подано сутнісні характеристики процесу ресоціалізації наркозалежних осіб з позицій соціальної педагогіки. Розкрито сутність провідних понять «ресоціалізація», «ресоціалізація наркозалежних».