مقایسه اثر تمرینات ثبات مرکزی و عصبی-عضلانی بر آزمون غربالگری عملکردی کشتی گیران پسر 9 تا 12 سال - محمد رحیمی; سمیرا علمی; هاشم پیری (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف از پژوهش حاضر مقایسة اثر تمرینات ثبات مرکزی و عصبی_عضلانی بر آزمون FMS کشتی‌گیران پسر 9 تا 12 سال است. پژوهش حاضر از نوع نیمهتجربی با طرح پیش و پسآزمون است. جامعة آماری پژوهش را کشتی‌گیران پسر 9 تا 12 سال و نمونه‌های پژوهش را 45 کشتی‌گیر شهرستان اسفراین تشکیل میدادند که پس از انجام آزمون FMS به‌صورت تصادفی در سه گروه کنترل، تجربی 1 و تجربی 2 تقسیم شدند. گروه کنترل، تمرینات رایج کشتی؛ گروه تجربی 1، تمرینات عصبی-عضلانی و گروه تجربی 2، تمرینات ثبات مرکزی را به مدت شش هفته انجام دادند. برای تجریه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون تی همبسته و تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج کلی نشان‌دهندة اثر تمرینات ثبات مرکزی و عصبی-عضلانی برFMS  کشتی‌گیران بود. ازاین‌رو، به مربیان توصیه می‌شود با توجه به اهمیت آزمون FMS در ارزیابی‌های پیش‌فصل و پیشگیری از آسیب‌های ورزشی، از این تمرینات در برنامه‌های تمرینی کشتی‌گیران استفاده کنند.