OCENJEVALNE LESTVICE - VLOGA PRI ZGODNJI PREPOZNAVI IN VREDNOTENJU RAZLIČNIH BOLEZENSKIH STANJ PRI NOVOROJENČKIH - Janja Gržinić; Albina Gubanc; Iva Kovačič; Martina Lekan; Nina Palčič; Sanja Milovanović; Maja Djokić; Slađana Subotić; Urška Podgrajšek; Arnela Karabegović; Kaja Milič; Nastja Brodnik (The Society for Children with Metabolic Disorders, 2022)
Pri zdravljenju bolnih novorojenčkov si zdravstveno osebje lahko pomaga z ocenjevalnimi lestvicami, ki omogočajo zgo-dnjo prepoznavo različnih bolezenskih stanj in vrednotenje otrokovega zdravstvenega stanja. Z redno uporabo ocenjevalnih lestvic v kliničnem okolju vplivamo na poenoteno oskrbo, preprečujemo kratkoročne in dolgoročne posledice bolezni ter ugodno vplivamo na kakovost zdravljenja in izid bolezni.